100 Volt Geluidstechniek

Bij parcours en evenementen gaat het vaak om geluid over langere afstand/traject. Als je dan via lange kabels de luidspreker moet aansturen heb je aanmerkelijke verliezen in je kabels. Dit verlies wordt beperkt door gebruikt te maken van 100 Volt techniek.

Het luidsprekersignaal wordt eerst naar een hoge spanning getransformeerd en zo redelijk verliesarm door de kabels gestuurd. Bij de luidspreker wordt dan weer deze hoge spanning terug getransformeerd naar een voor de luidspreker zinnige waarde.

Hierdoor is het dus mogelijk om geluidsenergie bij dezelfde kabeldikte over een veel langere afstand te vervoeren. zodat je zomaar 1 a 2 kilometer kunt overbruggen.

De voordelen van 100 volt geluidssystemen zijn:

  1. Dat elke speaker gemakkelijk zijn eigen geluidsvolume krijgt. En niet de eerste speakers op de versterker veel vermogen te verduren krijgen en de laatste speakers op het traject vele malen minder vermogen krijgen.
  2. Dat je later makkelijk speakers kan verwijderen of toe kan voegen.

QuickTec evenementen geluid maakt geen gebruik van 100 Volt hoornluidsprekers. En ook niet, zoals veel collega’s, gebruik maken van veel laag ohmige versterkers met grote vermogens om de kabel verliezen op te vangen, waardoor de eerste laag ohmige luidsprekers veel vermogen krijgen te verduren en de laatste luidsprekers op het traject vele malen minder door het kabelverlies.

Wij maken gebruik van een mix aan technieken wat ons onderscheid t.o.v. onze collega verhuur bedrijven: 100 Volt techniek zodat we toch grote trajecten kunnen afleggen en elke luidspreker nagenoeg zijn eigen vermogen behoud en van laag ohmige versterkers en luidsprekers waardoor we het geluid op uw evenement kunnen voorzien van een warm, vol en natuurlijk geluid en tenslotte Bose luidsprekers die uw evenement afmaken.